DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİ

* Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında öğrencilerimiz “Bu Nedir?” etkinliğini yaptılar.

*Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında öğrencilerimiz Grafiti çiziminin nasıl yapılacağını öğrendiler ve ürünlerini çizdiler.

* Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında 08.03.2024 tarihinde Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenimiz İlkay PERÇİN rehberliğinde Tüm sınıflarda KUTADGU BİLİG OKUMALARI "Anlamını Bul" Etkinliği gerçekleştirildi.

*Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenimiz İlkay PERÇİN rehberliğinde Tüm sınıflarda KUTADGU BİLİG OKUMALARI "Kelime Türetme" Etkinliği gerçekleştirildi.

*Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenimiz İlkay PERÇİN rehberliğinde Tüm sınıflarda KUTADGU BİLİG OKUMALARI "Kare Bulmaca" Etkinliği gerçekleştirildi.

*Ortaokul öğrencilerimiz Türkçe Öğretmenimiz Ebru BERK rehberliğinde Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında mart ayı çalışmalarını tamamladı. Mevlana’nın Mesnevi eserindeki hikayelerini okuyan öğrencilerimiz, beğendikleri hikayelerin hikaye kartlarını oluşturdular.

Şbt

*Lise "Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında 5 Şubat 2024 tarihinde Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenimiz İlkay PERÇİN rehberliğinde Anlat Bakalım Etkinliği gerçekleştirildi.

*Lise "Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında 12 Şubat 2024 tarihinde Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenimiz İlkay PERÇİN rehberliğinde Tüm sınıflarda "Drama ile Atasözü/Deyim Anlatma" Etkinliği gerçekleştirildi.

*Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında deyim ve atasözü seçerek öğrencilerimiz sessiz sinema oyunu oynadılar.

*Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında öğrencilerimiz deyim ve atasözlerini görselleştirdiler. Görsel hale getirilen atasözleri okulumuzun laboratuvarında öğrencilerimize sergilendi.

Ock

*Lise "Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında 9 Ocak 2024 tarihinde Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenimiz İlkay PERÇİN rehberliğinde Anlamını Bul ve Hatırlatmaca Etkinliği gerçekleştirildi.

*23 Ocak 2024 tarihinde Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen deneme yazma yarışmasına öğrencimizin eserini gönderdik.

Ara

Lise "Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında 1 Aralık 2023 tarihinde yapılacak faaliyet ve Safahat Sözlüğü öğrencilerle paylaşıldı. 12 Aralık 2023 tarihinde sınıflardan okulun en iyi cümlesi seçildi. Seçilen cümle afiş haline getirilerek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne gönderildi."

Ortaokul ""Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında 1 Aralık 2023 tarihinde yapılacak faaliyet ve Yunus Emre Sözlüğü öğrencilerle paylaşıldı. 12 Aralık 2023 tarihinde sınıflardan okulun en iyi cümlesi seçildi. Seçilen cümle afiş haline getirilerek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne gönderildi."

Ara

20 Kasım 2023 tarihinde Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında öğrencilerimizle "Bilen Oturur Etkinliği" gerçekleştirildi. 27 Kasım 2023 tarihinde öğrencilerimizle "Pano Çalışması" yapıldı.